logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Digitala trender under 2019

Digitala trender 2019

Digitala trender under 2019

2019 är i full gång och vi på Autogrowth tänkte fördjupa oss i vilka digitala trender vi kommer se mycket av under året. Kollar vi på trenderna som var under 2018 så kommer såklart 2019 att fortsätta i samma trendspår. Men det är en del intressanta områden som vi tror kommer skaka om 2019.

5G blir 5G Mobile

5G har varit på kartan under en längre tid, men den senaste tiden så har 5G börjat dyka upp lite här och där. Har du följt tech-snacket så vet du att det finns flera större spelare på bollen.

Nokia, Qualcomm, Intel, Ericsson, Samsung och Huawei är några av spelarna som gör tunga insatser för att få tekniken att fungera. Vi ser även andra bolag och start-ups såsom Mimosa Networks som gör det möjligt att rulla ut 5G till urbana miljöer.

2018 var året då 5G fick sitt ben i marken, 2019 är året då vi ser 5G hitta sin väg in i samhället. Iphone användare kommer nog få vänta till 2020 eller senare för att utnyttja 5G.

Chatbots

Vi har alla säkert en mer frustrerad upplevelse med en chatbot när vi lämnar 2018. Men det har kommit nya milstolpar i utvecklingen av Chatbots i form av hur de hanterar information och språk. 2019 är året då chatbots går från att vara okej och bra till att vara lysande. Chatbots kan förändra hela service-industrin. Tänk själv alla tjänster som skulle kunnas skötas utan människor. Processer för lån, jobbrekrytering och massa annat.

Video

Video är en återkommande trend, men den blir bara större. Video-material kommer fortsätta att växa och vara stort under 2019 och åren därefter. Video fångar lätt upp läsarens uppmärksamhet och det går att placera direkta budskap hos konsumenterna. Ju bättre och mer engagerande videos desto, desto längre besöker personen webbsidan. Vilket leder till längre besökstid på webbplatsen.

AR

AR som är VR:s mindre populära lillebror. VR växer inom flera håll, speciellt inom gaming. Men även inom sjukvården och utbildningar. Men det som är väldigt hett just nu är AR. Augmented Reality kommer finnas inom nästan alla industrier och branscher, Apple har lanserat sitt AR-kit som gör det möjligt för utvecklare att utnyttja AR på ett nytt sätt. Vi kommer att se hur det förändrar hur vi shoppar och inreder för nämna några.

Ljudsökningar

Smarta högtalare såsom Alexa, Siri och Google Assistant flyttar in i fler hushåll. Antalet sökningar som sker med rösten kommer öka kraftigt. Nya tekniska produkter som högtalare byggs med stöd för en inbyggd assistent, som t.ex. Sonos och Harman Kardon.

Idag är nästan en tredjedel av sökningarna på Google via rösten, genom tekniska produkter såsom Siri. Gränssnitten för det svenska språket blir bättre och bättre, trots att det är långt ifrån komplett. Men det går att använda relativt smärtfritt. De de är otroligt hjälpsamma både i att leta efter information på webben eller göra saker runt om i huset.

Hoppas du tyckte det var intressant läsning. Har du frågor eller bara tycker om att prata marknadsföring och affärer, välkommen att kontakta oss för att se hur vi kan hjälpa just dig.

No Comments

Post a Comment