logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

10 tips för bra content

bra content

10 tips för bra content

Om man själv fick bestämma så skulle vill man ha koll på sina omgivning och målgrupp och publicera relevanta, roliga och engagerande innehåll. Tyvärr ser inte verkligen alltid ut så, det är mycket som kan komma emellan. Möten, föreläsningar och allt annat som man har ett ansvar till. Helt plötsligt kan man känna en total idétorka och stress kommer krypandes när deadlinen närmar sig. Ta tre djupa andetag och ta en kopp kaffe och läs igenom dem här tipsen.

Skapa tid för att skapa

Schemalägg tid där du tillåter dig själv att vara kreativ och skapa bra innehåll. Alla är olika, vissa kan få väldigt bra idéer kommande hela tiden medans andra måste sätta sig ner och brainstorma och fundera innan det kommer till dem.

Planera inför intensiva perioder

Arbetsintensiteten går upp och den går ner. Vissa dagar är det väldigt mycket att göra och vissa dagar är det mindre att göra. Se till att du avlastar dina mer intensiva dagar med att förbereda på de lugna dagarna.

Ta pauser

Våga ta pauser från arbetet, gå upp och promenera runt i byggnaden eller gör tio armhävningar. Det tillåter dig att vara mer produktiv i ditt skapande.

Gör en content-kalender

Du kan bli väldigt mycket mer effektiv i ditt arbete med en contentkalender. Att ha en tavla att kolla på planerade publiceringar. Du får en bättre överblick på hur dina arbetsdagar kommer se ut.

Deadlines

Innehåll kan alltid göras bättre, det finns inget som är perfekt. Frågorna du ska ställa dig själv är, “till vilket pris och vad är syftet? Genom att inte tillåta ett blogginlägg att ta mer än 60 minuter att skriva så blir du mer effektiv. Du ska alltid värdera tid mot arbetsinsats som läggs ner på jobbet.

Gör listor

Vem tycker inte om listor? Det är behagligt att läsa och är ofta ganska lättsmälta. Listor kan även göras väldigt enkelt vilket gör att tiden mot arbetsinsats är bra.

Variera formatet

Om du alltid lägger upp blogginlägg så testa att gå utanför din “trygghetszon”, testa live-streama, använda bilder eller gifs. Som kund är det bra att ofta bli överraskad och få en anledning att besöka din plattform igen.

Återanvänd material

Som jag sa innan, det finns inget som är perfekt. Använd gammalt material och förbättra det, gör det till en snyggare design.. Kort och gott så är gammalt content guld värt.

Spåna med kollegorna

Vem tycker inte om fikapauserna på jobbet där man kan stå och bolla idéer med kollegorna. Våga fråga dem om konstruktiv kritik, idéer och andra perspektiv som du kanske inte sett tidigare.

Vill du ha hjälp med att skapa content? Skriv till oss så hjälper vi dig.

No Comments

Post a Comment