logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Vad händer när Amazon kommer till Sverige?

Amazon.com logo

Vad händer när Amazon kommer till Sverige?

Amazon har utvecklats till e-handelns stjärna. Det företag som alla handlare tittar på, inspireras av, väntar på och fruktar. Men när  Amazon kommer till Sverige är det elektronikhandlare som står inför de största utmaningarna.

Handeln på internet förändras snabbt och hela tiden. Från många mindre aktörer, går vi idag mot fler större aktörer som  ständigt tar marknadsandelar av den fysiska handeln.

Idag dominerar e-handelsjätten Amazon i USA och även om Amazon inte har landat i Sverige på riktigt, så finns det uppskattningar om att de redan idag omsätter ca 800 miljoner bara i Sverige.

Ingen fakta har kommit om när Amazon lanserar i Sverige på riktigt. Det vill säga, när de har en svenskspråkig domän och ett lager i Sverige för att få en effektivare logistik.

Men mycket tyder på att Amazon kan vara redo att entra Sverige och resterande länder i norden redan under hösten 2018.

De som riskerar att drabbas i första hand är de mindre e-handlare. Dem som inte har hunnit utveckla och optimera sina e-handelslösningar så mycket. Där kan Amazon vinna andelar genom sin lågprisstrategi.

Men att Amazon äntligen landar i Sverige för även med sig möjligheter.

En del kan dra nytta av plattformen för att sälja sina varor, för att utnyttja det kända plattforms varumärket. Vissa kommer lägga ut hela sina sortiment för att öka försäljningen, medans andra bara kommer att lägga ut sina bästsäljande produkter.

Men redan idag så har Sverige stora uppstickare som fortfarande kan ge Amazon en match inom e-handel i Sverige, Zalando är en av dem. Idag fokuserar Zalando endast på mode men det är inte mycket som hindrar dem att gå in på andra produktområden.

Vare sig om Amazon kommer till Sverige hösten 2018 eller hösten 2019 så är det ingen tvekan om att de kommer sätta båten i gungning.

No Comments

Post a Comment